Directiebegroting

De directiebegroting hoort bij de definitieve ontwerpfase of bestekfase. Het is een begroting op regelniveau, gesplitst in arbeid, materiaal en onderneming. Een directiebegroting kunt u vergelijken met een inschrijf- of gedetailleerde begroting van de aannemer. Het verschil is dat er bij een directiebegroting geen offertes bij onderaannemers en leveranciers worden aangevraagd.

 De basis

De basis van een goede begroting ligt niet in een correcte optelsom. Kennis over de meest actuele normen en bouwprijzen is noodzakelijk om de scherpste prijzen te berekenen. Maar dat niet alleen, ook bouwkundige ervaring en kennis zijn essentieel in de prijsberekening van materialen, onderaannemers en het begroten van manuren. Onze calculatoren en bouwkostendeskundigen hebben jaren bij aannemers gewerkt. Zij hebben de nodige ervaring en daardoor zijn wij in staat een op maat gemaakte directiebegroting voor u te maken.

 De uitwerking

De begroting wordt compleet tot in detail uitgewerkt, in STABU- codering.  En vanuit de technische omschrijving, materiaalstaat, bouwkundige tekeningen en constructie- uitgangspunten opgesteld. Daarin zullen de staartkosten (algemene (bouwplaats)kosten, winst en risico) van de huidige markt worden aangehouden. Door het maken van vele aannemersbegrotingen zijn wij altijd op de hoogte van de huidige marktprijzen!

Share this page: