Elementenbegroting

Een elementenbegroting is een begroting die is gespecificeerd op elementenniveau. De elementenbegroting kan gebaseerd worden op schetsen en aantekeningen, maar ook op compleet uitgewerkte plannen. De elementenbegroting is vooral bedoeld voor architectenbureaus, projectontwikkelaars, adviesbureaus, bouwteams en wooncoöperaties.

De basis

De basis van een goede begroting ligt niet in een correcte optelsom. Kennis over de meest actuele normen en bouwprijzen is noodzakelijk om de scherpste prijzen te berekenen. Onze calculatoren en bouwkostendeskundigen hebben jarenlange ervaring en daardoor in staat een op maat gemaakte elementenbegroting voor u te maken.

Het gewenste niveau

Onze calculatoren en bouwkostendeskundigen zullen samen met u het gewenste niveau van de elementenbegroting doornemen. Hierdoor ontvangt u goed onderbouwde begrotingen van zowel de bouwkundige als de installatietechnische elementen.

De uitwerking

De elementenprijzen worden samengesteld uit eerder gemaakte ramingen en/ of inschrijfbegrotingen en kunnen eventueel aangepast worden naar marktconforme prijzen. In deze fase zullen nog geen offertes aangevraagd worden bij onderaannemers en leveranciers. De berekeningen worden gebaseerd op uitgebrachte offertes van andere projecten. De ramingen worden opgezet in STABU- codering.

Verdere advies

Bij deze raming wordt ook advies gegeven ten aanzien van percentages in de staart, bouwsystematiek, bepalingen van de bouwtijd en andere relevante onderwerpen.

Share this page: